Här hittar du en liten del av våra

Skånska livsmedelstillverkare.

 

Björnekulla

KF övertog 1938 en kooperativ fruktförädlingsrörelse i 

Björnekulla, Åstorp.

Fruktförädlingsverksamheten avsåg främst framställning    

av äpplemust, sylt och saft.

Djupfrysningstekniken var KF verkliga pionjärer i Sverige.  

De inledande försöken gjordes på bär och spenat vid 

Björnekulla Fruktindustri 1944.

 

 

                                                                                                  

 

   

Satelloburkar från 1960 & 1970-talet.

   

            

Köttsoppa i helkonserv & Citronsaft från 1960-talet.

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)